ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΣ ! Ο ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ” Παρουσιάζεται στην Γερμανία

‘ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΣ ! Ο ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ”

                        Παρουσιάζεται στην Γερμανία από 10-16/10/2024

Γράφει: ο Δημήτρης Κανναβός

Στην τελική ευθεία για την έκθεση της Νυρεμβέργης λοιπόν και πάμε να δούμε το Δελτίο Τύπου τι μας λέει…Η διοργανώτρια φίλη και συνεργάτης των Hellenic Media Group- Hellas Web Radio, Κωνσταντίνα Φαρμάκη ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και τους διαβεβαιώνει ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να βρούν τα έργα τους την θέση που τους αξίζει !

Γνωρίζοντας την Κωνσταντίνα Φαρμάκη προσωπικά, την υπευθυνότητα , τον ζήλο και την  συνέπεια με την οποία αντιμετωπίζει κάθε διοργάνωση, από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη δεν έχουμε λόγους ν αμφιβάλλουμε.

Και όπως η ίδια τονίζει…

«Πάμε δυνατά για την διοργάνωση μιας ακόμη υπέροχης έκθεσης!

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ

KONSFARM ART ATELIER ΑΥΣΤΡΙΑΣ!»

“ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΣ! Ο συναρπαστικός κόσμος των χρωμάτων”

Διεθνής θεματική ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών

από 10. Έως 16 Οκτωβρίου 2024

Διοργάνωση: Konsfarm Art Atelier Κωνσταντίνα Φαρμάκη

Ιστορικός -Κριτικός Τέχνης/ Εικαστικός

Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας Ομίλου UNESCO Τ. Λ.Ε.Ε

Μέλος Γραφείου Πολιτιστικής Δικτύωσης Κάτω Αυστρίας (Kulturvernetzung NÖ)

Συντονίστρια Πανοράματος Αυστρίας Οργανισμού W.C.I.F

Υπό την αιγίδα:

Του Ομίλου UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας, του Δήμου Ήλιδας Ελλάδος και της Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης ΝΟΣΤΟΣ- Αργεντινής (Nostos Asociation Cultural Helenica),

Με την στήριξη:

Της Ενορίας Αγίου Αποστόλου Παύλου Νυρεμβέργης ,

του Συλλόγου Πελοποννησίων και Στερεοελλαδιτών Νυρεμβέργης, Φύρτης και Περιχώρων, του Λαογραφικού Συλλόγου Τρικαλινών και Φίλων και του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessario- Εύξεινος Πόντος.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

„PARK RESTAURANT“ Feucht οικογ. Παρμενίδη,

Kalamaras GmbH, Neumarkter Glossnerbräu,

Χορηγοί επικοινωνίας

Hellenic Media Group- Hellas Web Radio, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νυρεμβέργης, Hephaestus Radio, SDW Radio, Ποδηλάτης του Κόσμου,International Association of CRETAN Journalist,Hellenic News Of america

Σκοπός της διεθνούς θεματικής ομαδικής έκθεσης με τίτλο «ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΣ! Ο συναρπαστικός κόσμος των χρωμάτων» που θα φιλοξενηθεί στo «Πνευματικό Κέντρο» της Ενορίας Αγίου Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Νυρεμβέργης είναι να παρουσιάσει τα έργα σύγχρονων Ελλήνων και φιλελλήνων εικαστικών δημιουργών ,που σκοπό έχουν να αναδείξουν όλα αυτά που συνθέτουν την Ελλάδα των αξιών, της δημιουργίας, του πολιτισμού, των χρωμάτων και του αέναου φωτός! Φιλοδοξώντας να ικανοποιήσει τους φιλότεχνους Γερμανούς και τους ομογενείς μας ενισχύοντας τους δεσμούς φιλίας των χωρών μας μέσω της τέχνης και της αλληλεπίδρασης των πολιτισμών μας.

Τα έργα που θα εκτεθούν στην έκθεση της Νυρεμβέργης θα είναι σημείο αναφοράς ανάδειξης πολιτισμού και ιστορίας τέχνης. Έτσι θα δούμε καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες να μοιράζονται μέσα από τα έργα τους ιδέες, τεχνικές, εμπειρίες και εντυπώσεις με τους επισκέπτες της έκθεσης ,δίνοντας στους μεν πρώτους κίνητρο και έμπνευση για δημιουργία στους δε δεύτερους την ευκαιρία να θαυμάσουν υπέροχα έργα τέχνης με αναφορά ως επί το πλείστον στον γαλάζιο ουρανό της πατρίδας μας/τους και τις δαντελένιες ακρογιαλιές της, αλλά και να έρθουν σ επαφή με μικρά γλυπτικά αριστουργήματα.

Θα δούμε έργα που θα έχουν όλα αυτά τα στοιχεία που αγαπούν οι ανθρωποκεντρικοί ζωγράφοι. Σχέδιο, φώς, χρώμα, πλάσιμο. Η ανάγνωση των έργων τους γίνεται ευχερής αφού είναι αναγνωρίσιμη η δυναμική παρουσία των εικονιζόμενων προσώπων ,οι εύπλαστες φόρμες, η χρωματική ολοκλήρωση, η εκφραστικότητα προσώπων και σωμάτων ,η εύστοχη αποτύπωση των χρήσιμων ,η εμπνευσμένη θεματολογία ,τα ζωηρά χρώματα και οι λεπτές ρέουσες πινελιές που αποτυπώνουν με πάθος την αγάπη τους για την τέχνη .Έτσι όλες οι δημιουργίες τους αποκτούν ένταση και ψυχή.

Εναποθέτοντας στον καμβά μαζί με το θέμα τους, σκέψεις ,ιδέες ,συναισθήματα ,προσφέρουν στον επισκέπτη της έκθεσης πολιτισμό με θεματικές “τροφή για σκέψη” μέσα από ένα πνιγηρό παρόν για ένα μέλλον που διαγράφεται αβέβαιο προσπαθώντας ν αφυπνίσουν συνειδήσεις.

Μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών Θ΄ αναδειχθούν όλα αυτά που συνθέτουν τις εικαστικές τέχνες. Οι δεξιότητες, οι ιδέες, η φαντασία, η έμπνευση, το μεράκι ,τα ταλέντα και η χαρά της δημιουργίας. Εξαιρετικοί εικαστικοί δημιουργοί από Ελλάδα, Γεωργία, Αυστρία, Ισπανία ,Ιταλία, Αλβανία, Αργεντινή έρχονται μαζί μας σ αυτό το υπέροχο ταξίδι τέχνης και πολιτισμού.

Σ ένα ταξίδι στο φως αφήνοντας πίσω μας κάθε δυσκολία, κάθε αρρώστια, κάθε πόνο, καθετί που άπλωσε τη σκιά του πάνω στα όνειρά μας, στα θέλω μας, τις επιθυμίες μας, τις χαρές μας .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ( με αλφαβητική σειρά)

ΑΤΖΕΜΗ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΛΑΔΑ)

BARCELO JOAN JOSEP (ΙΣΠΑΝΙΑ)

ΓΑΡΙΦΑΛΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ(ΕΛΛΑΔΑ)

GAFFURI RICARDO(ΕΛΛΑΔΑ)

GORANOVA NIKI(ΕΛΛΑΔΑ)

GVINASHVILI SANDRO (ΓΕΩΡΓΙΑ)

.ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ(ΕΛΛΑΔΑ)

.ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ (ΕΛΛΑΔΑ)

ΖΗΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΝΑ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΚΑΡΑΛΗ ΑΓΓΕΛΑ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΚΑΡΑΤΣΟΥΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΒΑΝΑ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΛΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ(ΕΛΛΑΔΑ)

LEVENTERIS LIDIA (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

ΛΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΜΑΝΟΥΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΜΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΙΧΑ ΙΣΜΗΝΗ (ΕΛΛΑΔΑ)

ΜΠΑΚΛΗ ΚΛΕΙΩ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ(ΕΛΛΑΔΑ)

PAPA FILIPPO (ΙΤΑΛΙΑ)

ΤΣΑΠΑΡΑ ΑΝΝΑ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΤΣΙΛΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΤΣΙΣΜΑΛΙΔΟΥ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΤΥΡΕΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)

ΦΑΡΜΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΜΑΝΟΣ(ΕΛΛΑΔΑ)

ΦΩΤΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ(ΕΛΛΑΔΑ)

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς για την πολύτιμη στήριξη και βοήθειά τους όλους όσους με πολλή ευγένεια εδώ στην Γερμανία στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια διοργάνωσης αυτής της έκθεσης, προσφέροντάς μου απλόχερα τον χρόνο , τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο κυρία Νίνα Διακοβασίλη και τα μέλη του Δ.Σ του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, την Πρόεδρο της Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης «ΝΟΣΤΟΣ» Αργεντινής Dra Χριστίνα Τσαρδίκος, την αγαπημένη μουσικό Θεοδώρα Πολιτοπούλου, τους υποστηρικτές, χορηγούς, σπόνσορες και όλους όσους συμβάλουν στην επιτυχία αυτής της έκθεσης .

Ιδιαiτέρως ευχαριστώ τον Αιδεσιμώτατο Πατέρα Σωτήριο Τσουρλή, τους συνεργάτες μου Joan Josep Barcelo, την Λ. Παπανδρέου, την Κατερίνα Καρατσούνη και την οικογένεια Ευθυμίου Παρμενίδη που χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα ήτο δυνατόν να πραγματοποιηθεί αυτή η έκθεση.

Τέλος ευχαριστώ όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν , για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και φυσικά εσάς αγαπητοί φιλότεχνοι επισκέπτες της έκθεσης.

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά !

Κωνσταντίνα Φαρμάκη

Ιστορικός- Κριτικός Τέχνης/ Εικαστικός

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:

“ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΣ! Ο συναρπαστικός κόσμος των χρωμάτων”

Διεθνής θεματική ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 ώρα 18:30.

ΧΩΡΟΣ: «Πνευματικό Κέντρο» Ενορίας Αγίου Αποστόλου Παύλου Νυρεμβέργης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Obere Kanalstreße 35, 90429 Nürnberg-Deutschland ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 10-16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: +43 688 64390147 ΚΑΙ +30 6944 981289 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ- kunsthistorikerin10356@gmail.com

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ

Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη είναι Ιστορικός και Κριτικός τέχνης πτυχιούχος του τμήματος Θεωρίας και Ιστοριας Τέχνης της  Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

Γεννήθηκε στον Καρδαμά Ν.Ηλείας το 1956 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω Αττικής.

Ζεί και δραστηριοποιείται στην Αυστρία.

 Έχει παρουσιάσει 9 ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

 Έργα της βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές σε Αυστρία, Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Σαρδηνία, Ολλανδία, Γερμανία, Αμερική και Μαδαγασκάρη. .

Μέντοράς της ο αείμνηστος καθηγητής Μάκης Βαρλάμης.

Ασχολείται με την αρθρογραφία, την κριτική ,την διοργάνωση και παρουσίαση εικαστικών εκθέσεων και Λογοτεχνικών έργων.

Έχει πλούσια ακτιβιστική και εθελοντική δράση σε επιστημονικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς με πυρήνα το παιδί.

Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας Ομίλου UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

 Συντονίστρια Αυστρίας των Writers Capital International Foundation.

 Μέλος Kulturvernetzung NÖ .

Καλλιτεχνική συνεργάτης θεάτρου”4 Εποχές-Γιάννης Μόρτζος” Αθήνας.

 Ειδική συνεργάτης του «Σύγχρονου Μινωικού Μουσείου» Ηρακλείου Κρήτης  της Γκαλερι «Art Milos» στην Πλάκα Μήλου,  και του Πολιτιστικού χώρου „ Free Art Space“  στο Δερβένι Κορινθίας.

Έχει τιμηθεί για την εθελοντική της δράση και προσφορά από:

Α) Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία το 1998.

Β) Επιτροπή Παραολυμπιακών Αγώνων 2004.

Γ) Επιτροπή Special Olympics 2011 και από πολλούς συλλόγους και φορείς.

Υποψήφια Ευρωβουλευτής το 2019.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Απάντηση